[Closed] NGI is looking for a project coordinator

Would you like to work in a dynamic and creative environment in one of the largest sequencing centres in Europe?

Som projektkoordinator arbetar du i nära samarbete med forskare, forskningsingenjörer och bioinformatiker runt om i Sverige, inom ett område med snabb teknik- och applikationsutveckling. Internt vid SciLifeLab samarbetar du med andra projektkoordinatorer, samt med lab- och bioinformatisk personal. Ni arbetar tillsammans i form av planeringsmöten för nya projekt, utarbetar projektdesign, administration och upprätthållning av en kontinuerlig kontakt under projektens gång. I arbetsuppgifterna ingår även att skriva projektavtal, fakturaunderlag, samt presentation av verksamheten och organisationen vid interna och externa möten.

Ditt ansvarsområde och huvudfokus på arbetsuppgifterna är att organisera våra outreachaktiviteter som t ex seminarier, workshops eller hackathons. Detta medför att det är mindre tyngdpunkt på vetenskaplig rådgivning.

Kvalifikationer

Krav

 • Examen på masternivå inom molekylärbiologi eller liknande ämne och nivå
 • Goda kunskaper av molekylära tekniker och/eller bioinformatiska analyser inom genomik
 • Mycket god kommunikationsförmåga
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift, då det krävs i det dagliga arbetet,
 • Serviceinriktad
 • God samarbetsförmåga

Meriterande

 • Erfarenhet av ”Next Generation Sequencing”, gärna inom Illumina-plattformen
 • Erfarenhet av DNA- och RNA-extraktioner, biblioteksberedning för sekvensering
 • Erfarenhet av support-/serviceverksamhet
 • Erfarenhet att organisera seminarier och/eller workshops
 • Kunskaper inom – och erfarenhet av sociala medier (Twitter, YouTube etc)
 • Erfarenhet av att arbeta i en ackrediterad miljö och med LIMS system

Personliga egenskaper

För att lyckas och trivas i yrkesrollen är du serviceinriktad och har bra samarbetsförmåga. Du är relationsskapande och och är tydlig och informativ i din kommunikation.

Vi ser gärna ambitiösa, utåtriktade och nyutexaminerade sökande till tjänsten.

I rekryteringen kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden (2020-08-10).

Tidsbegränsad anställning ALVA (allmän visstidsanställning) dock längst tom 2022-08-31

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

SciLifeLab är ett nationellt centrum för storskalig livsvetenskaplig forskning med en avancerad teknologisk infrastruktur. Vid SciLifeLab utförs multidisciplinär forskning baserad på DNA sekvensering, genexpressionsanalys, proteomik, bioinformatik, biostatistik och systembiologi. Målsättningen är att göra det möjligt för svenska forskare att analysera gener, transkript och proteiner i olika organismer i avsikt att klarlägga molekylära mekanismer relaterade till hälsa och miljö. Exempel på tematiska forskningsområden som för närvarande bearbetas inom SciLifeLab är klinisk genomik/proteomik, cancergenomik och komplexa sjukdomars genomik samt ekologisk och miljörelaterad genomik. Bioinformatik och systembiologi är centrala aktiviteter inom centret, och en betydande del av personalen vid SciLifeLab arbetar inom dessa områden.

National Genomics Infrastructure (NGI) plattformen vid SciLifeLab är en nationell resurs som erbjuder storskalig sekvensering och analys av sekvensdata åt samarbetspartners. Förra året hade NGI i Stockholm över 600 projekt och hanterade över 30 000 prover, och vi har kontinuerligt ca 50-100 pågående projekt. Dessa projekt omfattar allt från biomedicinsk forskning med etablerade modellorganismer till miljö- och annan biologisk forskning på mer exotiska organismer.

Last Updated: 13th September 2020

Details

7th July 2020

By Mattias Ormestad

Categories
Keywords